Топка в пустинята. През зимата.Световното първенство по футбол в Катар преминава

...
Топка в пустинята. През зимата.Световното първенство по футбол в Катар преминава
Коментари Харесай

Z-каст 105: Световното в Катар - защо колоси се провалят. И еволюцията на футболиста

Топка в пустинята. През зимата.

Световното състезание по футбол в Катар преминава с доста кавги, взаимни обвинявания в ксенофобство и хомофобия и прекомерно малко... футбол.

Гост на 105-ия епизод на Z-каст е спортният редактор на Клуб Z Валентин Маринов, с който хвърляме светлина върху огромните моменти по новоизградените терени на арабската страна - шокиращото отпадане на Германия, Белгия и Дания; " подхлъзването " на Аржентина и достойното показване на подценявани тимове като Япония и Мароко.

" Една цяла просвета се промени. Свикнали сме на всяка четна година, лятото да има международно или европейско, даже се възнамеряват отпуски, хората гледат дружно футбол, на открито, вътре... през лятото. Социализират се.

Сега е зимно време, цялата конюнктура е доста необичайна и не мога да привикна ", разяснява Маринов.

Последните години като че ли разкриват еволюцията на съвременните футболисти, които от малки са тренирани да се превърнат в " работни пчелички " за своите отбори. Именно те ще заменят гениалните " създатели ", които живеят, с цел да смайват тълпата с красиви отигравания, само че постоянно за сметка на простата и ефикасна игра.

Това и доста повече може да чуете в 105-ия епизод на Z-Каст:


Слушайте Z-Каст и в платформите, , , .Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР